Túto populárnu receptúru snáď ani nutné predstavovať, napriek tomu každá je iná a možno vás práve táto zaujme viac, než tá, ktorú si bežne pripravujete.
Má krásnu farbu, ľahko sa pripravuje a hlavne vyniká nezameniteľnou a úplne charakteristickou chuťou.
Ingrediencie:
- 250 g tvarohu
- 1 stredne veľká žltá cibuľa
- 125 g masla
- 1 lyžička mletej sladkej papriky (kto má rád viac, môže dať 2 lyžičky)
- 1 zarovnaná lyžička mletej rasce
- 1 – 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- Soľ podľa chuti
Postup:
- Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misky.
- Pridáme tvaroh a maslo, ktoré necháme zmäknúť na izbovú teplotu.
- Dôkladne premiešame a pridáme zvyšné suroviny.
- Osolíme podľa chuti a naposledy starostlivo zamiešame.
- Dáme do chladničky a necháme minimálne 4 hodiny odpočívať, aby sa všetky chute spojili.
- Podávame na chrumkavej žemle, bagete, toastovom chlebe alebo napríklad s krekermi.