Indický mrkvový puding

Indický mrkvový puding

Toto rýchle sladké jedlo pochádzajúce z Indie sa vo väčšine prípadov pripravuje počas zimného obdobia. To samozrejme neznamená, že si ho nemôžeme vychutnať napríklad na jar.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice Ghí
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1/2 lyžičky kardamómu
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1/2 hrnčeka nasekaných neslaných kešu orieškov
  • 1 lyžica sekaných pistácií na ozdobu

Postup:

  • Mrkvy očistíme a nastrúhame, či už ručne alebo na elektrickom strúhadle.
  • Na strednom ohni zahrejeme panvicu Wok a akonáhle je horúca, dáme do nej 1 lyžicu Ghí.
  • Vhodíme mrkvu a za stáleho miešania smažíme cca 8 minút, až kým mrkva nezmení farbu.
  • Prilejeme mlieko a necháme variť ďalších 7 minút, aby sa mlieko vstrebalo. Nesmieme zabudnúť stále miešať.
  • Keď sa všetko mlieko vstrebe, pridáme cukor a druhú lyžicu Ghí. Miešame ďalej po dobu 6 minút.
  • Neprestávame miešať a postupne prihodíme kardamómový prášok a kešu orechy.
  • Varíme ešte ďalšie 3 – 4 minúty a stále miešame. Potom už stačí len servírovať ozdobené pistáciami.

Tip: Ak chceme mrkvu trochu oživiť, pridáme ešte mandle, hrozienka, pekanové orechy a sušené ovocie podľa chuti.

Indický dezert z pudingu a mrkvy.
Zdroj: https://www.honeywhatscooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.