Churros s chilli čokoládou

Churros s chilli čokoládou

Toto sladké jedlo je populárny najmä v Mexiku a Argentíne. Je to úžasná pochúťka, na ktorej si človek môže vypestovať aj závislosť, pretože sú chuťovo dokonalé.

Ingrediencie:

  • 190 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 310 ml vody
  • 160 g masla
  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice

Horúca chilli čokoláda:

  • 2 litre mlieka
  • 3 x 100 g Lindt Excellence Chilli tmavej čokolády

Postup:

  • Do misy preosejeme múku so soľou. Vodu dáme do hrnca spolu s maslom a za stáleho miešania pri nízkej teplote privedieme do varu.
  • Akonáhle sa maslo rozpustí, prisypeme múku so soľou a miešame kým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca. Utvorí sa z neho taká lepkavá guľa.
  • Necháme zhruba 5 minút odpočinúť a potom pomocou ručného mixéra zašľaháme do zmesi po jednom vajci. Keď dáme posledné vajcia, šľaháme tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré bude husté a lesklé.
  • Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou s priemerom 1 cm.
  • V panvici či hrnci rozohrejeme dostatok oleja, aby mal hĺbku 7 cm. Na strednom ohni zahrejeme na teplotu 190 °C.
  • Vytláčame cesto do oleja a pomocou noža vždy odrežeme kúsok s dĺžkou 10 cm. Vyprážame po oboch stranách, vždy po 2 minútach otočíme na druhú stranu.
  • Dierovanou naberačkou vyberieme z oleja a prenesieme na misu s papierovými kuchynskými utierkami, aby sa vsiakol prebytočný olej.
  • Takto pokračujeme, až kým nespracujeme všetko cesto. Celkovo by malo byť 24 kúskov.
  • V miske zmiešame cukor so škoricou, vložíme do nej ešte teplé churros a dôkladne obalíme.
  • Ako pitie si pripravíme horúcu čokoládu s čili. Stačí len zahriať mlieko v hrnci, pridať nalámanú čokoládu a nechať rozpustiť.
  • Chilli čokoládu rozlejeme do pohárov a servírujeme spolu s churros.
Vyprážané kúsky cesta a čokoláda s chilli príchuťou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.