Kalerábová polievka s kešu orieškami

Kalerábová polievka s kešu orieškami

Základný recept môžete obohatiť o kúsky zemiakov a čerstvé alebo sušené huby. Kaleráb je možné tiež nahradiť tuřínom.

Ingrediencie:

  • 2-3 kaleráby
  • 1 cibuľa
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky vody
  • 3/4 šálky kešu orechov
  • 2 PL olivového oleja
  • 4 bobkové listy
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného tymiánu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zahrejte olej a zľahka na ňom opražte najemno nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút, kým nezmäkne.
  2. Pridajte cesnak a na kocky nakrájanú olúpanú kaleráb, povarte približne 2 minúty.
  3. Následne pridajte vývar, vodu, kešu oriešky, bobkové listy, tymian, korenie a soľ.
  4. Priveďte zmes do varu.
  5. Potom znížte teplotu a varte 20-25 minút, kým kaleráb nezmäkne.
  6. Polievku odstavte a odstráňte z nej bobkové listy.
  7. Následne zmes pomocou ponorného mixéra rozmixujte dohladka.

Táto kalerábová polievka sa podáva s vločkami chilli, blanšírovanými kalerábovými listami a panenským olivovým olejom.

Polievka z kalerábu servírovaná s olivovým olejom a kalerábovými listami
zdroj: veganmiam.com

Blízkym príbuzným kelu je kel. Vyskúšajte
kelové lahôdky v rôznych podobách.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.