Krémová kalerábová polievka

Krémová kalerábová polievka

Táto polievka je krásne krémová a jemná bez toho, aby vyžadovala smotanu. Jedinečnú chuť aj krémovosť jej dodáva olivový olej a zemiaky.

Ingrediencie:

  • 2-3 kaleráby
  • 2 zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 bobkový list
  • 1/4 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • soľ, korenie
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a štipku soli.
  2. Za občasného miešania varte, kým cibuľa nezmäkne, približne 4 až 5 minút.
  3. Pridajte prelisovaný cesnak a korenie a povarte ešte minútu.
  4. Potom vložte do hrnca aj na kocky pokrájanú olúpanú kaleráb a zemiaky.
  5. Povarte približne 1-2 minúty a prilejte do hrnca zeleninový vývar a pridajte bobkový list.
  6. Priveďte zmes do varu a za občasného miešania varte približne 20-25 minút, kým kaleráby a zemiaky nezmäknú.
  7. Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte zmes dohladka.
  8. Ochutnajte a prípadne ešte dochuťte soľou, korením a olivovým olejom.

Táto polievka z kalerábu a zemiakov chutí skvele predovšetkým s čerstvým pečivom.

Krém pripravený z kalerábu ozdobený korením, bylinkami a olivovým olejom
zdroj: yupitsvegan.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.