Lahodná polievka s kalerábom a karfiolom

Lahodná polievka s kalerábom a karfiolom

Kaleráb o karfiol patrí medzi hlúbovú zeleninu. Zkombinujte ich v jedinečnej polievke, ktorá nielen skvele chutí, ale zároveň vás skvele zasýti aj zahreje.

Ingrediencie:

  • 2-3 kaleráby
  • 1 stredný karfiol
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4-6 šálok zeleninového vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka z plechovky
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • soľ, korenie
  • čerstvé bylinky na posypanie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej, pridajte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak.
  2. Varte, až cibuľa zmäkne.
  3. Následne pridajte do hrnca na kocky nakrájanú olúpanú kaleráb, karfiolové ružičky a tymián.
  4. Poverte približne po dobu 5 minút.
  5. Prilejte do hrnca zeleninový vývar a priveďte do varu.
  6. Duste približne ďalších 25 minút, kým nebude zelenina úplne mäkká.
  7. Potom do zmesi prilejte kokosové mlieko a rozmixujte za pomoci ponorného mixéra dohladka.
  8. Podľa chuti pridajte soľ a korenie.

Kalerábovo-kvetákovú polievku podávajte posypanú čerstvými bylinkami s opečeným pečivom.

Polievka priravená z kalerábu a karfiolu
zdroj: nutrionnaire.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.