Špecifickú chuť tejto polievke dodáva nielen mrkva, ale aj fenikel, ktorý je tu použitý namiesto cibule. Mimochodom fenikel má celý rad pozitívnych účinkov na naše zdravie.
Ingrediencie:
- 2-3 kaleráby
- 3-4 mrkvy
- 1 fenikel
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleja
- 2 bobkové listy
- 2 PL čerstvo nasekanej petržlenovej vňate
- soľ, korenie
- čerstvé bylinky na posypanie
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej, následne doň pridajte nadrobno nakrájaný fenikel a povarte približne 2 minúty.
- Pridajte olúpanú a na kocky nakrájanú mrkvu a kaleráb.
- Premiešajte a varte približne ďalších 8 minút.
- Potom k zmesi prilejte vývar a pridajte bobkový list a petržlenovú vňať.
- Priveďte do varu a vare približne 20-25 minút, kým zelenina úplne nezmäkne.
- Polievku ostavte, vyberte bobkový list a za pomoci ponorného mixéra zmes rozmixujte do hladkého pyré.
- Dochuťte soľou a korením.