Smotanová polievka z kaleráby

Smotanová polievka z kaleráby

Výborná polievka jemnej smotanovej chuti, ktorá môže byť súčasťou obeda aj samostatnou zdravou večerou.

Ingrediencie:

  • 2-3 kaleráby
  • 1 petržlen
  • 1 zemiakov
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml šľahačky alebo smotany
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • Limetka
  • 1 PL olivového oleja
  • soľ, korenie
  • čerstvá žerucha

Postup:

  1. Kaleráb, zemiaky i petržlen umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a nechajte na ňom približne 3 minúty restovať petržlen.
  3. Potom pridajte aj kalerábu a zemiakov, povarte približne 5 minút.
  4. Následne zeleninu deglazujte bielym vínom.
  5. Potom prilejte do hrnca zeleninový vývar, premiešajte a nechajte približne 20 minút povariť.
  6. Ostavte polievku z ohňa a ponorným mixérom ju rozmixujte dohladka.
  7. Vráťte polievku späť na sporák a prilejte do nej šľahačku.
  8. Priveďte do varu, dochuťte korením a šťavou z limetky.

Kalerábová polievka so smotanou je veľmi chutná s ražným pečivom a ozdobená čerstvou žeruchou.

Smotanová polievka s kalerábom, ozdobená čerstvou žeruchou
zdroj: fifthfloor.kitchen

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.