Vyskúšajte neskutočne lahodné spojenie pečenej kalerábu s parmezánom v tejto jedinečnej polievke.
Ingrediencie:
- 3 kaleráby
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1/4 šálky olivového oleja
- 2 šálky zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 3 šálky vody
- 1 limetka
- strúhaný parmezán
- soľ, korenie
Postup:
- Kaleráb umyte, olúpte a nakrájajte na kocky.
- Kocky kaleráb položte na plech s papierom na pečenie, pokvapkajte ich olivovým olejom a posypte soľou a korením.
- Vložte ich do rúry predhriatej na 180 ° C a pečte približne 10-15 minút.
- V medziobdobí zahrejte zaoberajúci olivový olej v hrnci a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút.
- Potom pridajte prelisovaný cesnak a pečenú kaleráb, vývar, vodu, bobkový list a soľ.
- Priveďte do varu a varte po dobu približne 25-30 minút domäkka.
- Vyberte zo zmesi bobkový list.
- Následne pomocou ponorného mixéra či kuchynského robota zmes rozmixujte dohladka.
- Pridajte do polievky šťavu z limetky a dôkladne pomiešajte.
Táto kalerábová polievka sa podáva posypaná parmezánom a prípadne aj troškou chilli.