Jemný batátovo-kvetákový krém

Jemný batátovo-kvetákový krém

Batáty sa okrem mrkvy môžu kombinovať aj s ďalšou zeleninou, napríklad s karfiolom či pórom. Každá zelenina navyše, dodá polievke trošku inú chuť.

Ingrediencie:

  • 800 g batátov
  • 1 karfiol
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 2 šálky kokosového mlieka
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky
  • 1/2 čajovej lyžičky šalvie
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, približne 7-8 minút.
  2. Potom pridajte trošku zeleninového vývaru, prelisovaný cesnak, šalvia, papriku a kurkumu.
  3. Po minúte pridajte aj olúpané a na kocky nakrájané zemiaky, ružičky karfiolu a zvyšný vývar.
  4. Zmes priveďte do varu a potom pod pokrievkou duste približne 20 -25 minút, až bude zelenina úplne mäkká.
  5. Následne zmes ponorným mixérom rozmixujte do hladkého krému.
  6. Pridajte kokosové mlieko, soľ, korenie a dôkladne premiešajte.

Batátovo-kvetákovú polievku podávajte ozdobenú semienkami av rúre opraženými ružičkami karfiolu.

Batátovo-kvetákový krém servírovaný s opečenými ružičkami karfiolu a semienkami
zdroj: veggieinspired.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.