Ak máte slabosť pre pálivé jedlá, pridajte do polievky viac zázvoru a chilli. Uvidíte, že vás polievka po všetkých stránkach zahreje.
Ingrediencie:
- 700 g batátov
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 1 PL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 3-4 šálky zeleninového vývaru
- 1 PL olivového oleja
- chilli
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci zohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu a mrkvu, približne 6-8 minút.
- Vmiešajte k cibuli a mrkve prelisovaný cesnak, chilli a zázvor, restujte 2-3 minúty.
- Následne pridajte na kocky nakrájané batáty a prilejte vývar.
- Priveďte všetko do varu a pod pokrievkou následne duste približne 15-20 minút, až batáty úplne zmäknú.
- Pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota rozmixujte do hladkého pyré.
- Dochuťte soľou a korením.
Batátovú polievku servírujte ako samostatný pokrm, najlepšie na večeru s čerstvým pečivom.