Zemiaková polievka s čedarom

Zemiaková polievka s čedarom

Tento recept je výnimočný pridaním syra čedar, ktorý polievke dodá veľmi lahodnú a nevšednú chuť. Vyskúšajte a uvidíte, že vám zachutí!

Ingrediencie:

  • 800 g batátov
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka nastrúhaného syra čedar
  • 1 PL olivového oleja
  • pažítka na ozdobu
  • soľ, korenie

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a zľahka na ňom orestujte nakrájanú cibuľu, približne 5-7 minút, kým nezmäkne.
  2. Pridajte prelisovaný cesnak a nastrúhaný zázvor, restujte ešte 1 minútu.
  3. Následne pridajte olúpané a na kocky nakrájané batáty.
  4. Dochuťte soľou a korením.
  5. Prilejte do hrnca vývar a priveďte zmes do varu.
  6. Potom znížte teplotu a varte 10-15 minút, kým batáty nebudú mäkké.
  7. Polievku odstavte a pomocou ponorného mixéra alebo kuchynského robota ju rozmixujte dohladka.
  8. Začnite polievku na sporáku znovu zahrievať, pridajte nastrúhaný čedar a miešajte, kým sa nerozpustí.

Táto batátová polievka chutí znamenite s čerstvým pečivom, ozdobená nakrájanou pažítkou.

Polievka z batátov servírovaná s pažítkou a smotanou
zdroj: thestayathomechef.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.