Krehké škvarkové pečivo s orechmi

Krehké škvarkové pečivo s orechmi

Lahodné pečivo, v ktorom sa skvele snúbi chuť orechov, hrozienok a rozmanitého korenia. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutí!

Ingrediencie:

  • 4 šálky hladkej múky
  • 2 šálky škvarkov
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 1 šálka bieleho cukru
  • 1/2 šálky mlieka
  • 1 šálka hrozienok
  • 1 šálka vlašských orechov alebo mandlí
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička vanilky
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička jedlej sódy
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletého muškátového orieška
  • 1 čajová lyžička mletého klinčeka
  • 1 čajová lyžička mletej škorice

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 170°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Škvarky nameľte, alebo nasekajte nožom najemno.
  3. V mise zmiešajte namleté škvarky a oba druhy cukru.
  4. Pridajte vajcia, vanilku a mlieko.
  5. Preosejte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, škoricu, klinčeky, muškátový oriešok a soľ a pridajte do misy.
  6. Nakoniec pridajte aj nasekané orechy a hrozienka.
  7. Zmes dôkladne premiešajte a vypracujte na cesto.
  8. Z cesta vytvorte malé placky a tie pokladajte ich na pripravený plech.
  9. Pečte v predhriatej rúre približne 7 minút, potom otočte a pečte ďalších 5 minút. Dobu pečenia prispôsobte veľkosti placiek.
  10. Pred podávaním môžete posypať práškovým cukrom.
Cukrovia sa škvarky a orechy.
zdroj: cannedpeachesproject.com

Túžite po zdravšom vianočnom pečive? Vyskúšajte raw cukroví plné orieškov, semienok a sušeného ovocia!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.