Škvarky a čokoláda. Na prvý pohľad možno zvláštne znejúca kombinácia, ktorá ale chutí dokonale. Presvedčte sa o tom pomocou tohto receptu.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky arašidového masla
- 3/4 šálky škvarok
- 1/2 šálky hladkej múky
- 1/3 šálky hnedého cukru
- 1 vajce
- 1/2 šálky masla
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Čokoládová náplň
- 1/4 šálky práškového cukru
- 4 PL masla
- 2 a 1/2 PL nesladeného kakaového prášku
- 2 PL smotany na šľahanie
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Maslo, arašidové maslo a cukor vyšľahajte do krémovej a nadýchanej konzistencie.
- Pridajte vajcia a opäť premiešajte.
- Pridajte múku, namleté škvarky a prášok do pečiva.
- Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pomocou polievkovej lyžice vytvorte guličky a dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v predhriatej rúre približne 8-9 minút.
- Po vybratí v cukroví urobte lyžicou jamku na čokoládu.
- Keď škvarkové pečivo chladne, pripravte si polevu.
- Do malého hrnca pridajte kakaový prášok, práškový cukor a smotanu, zahrejte.
- Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Nechajte zmes prejsť do mierneho varu a za stáleho šľahania asi minútu povarte.
- Odstavte z ohňa, pridajte maslo a vanilku.
- Miešajte, kým sa maslo nerozpustí a zmes nie je hladká.
- Naneste náplň do jamiek v cukroví.
Máte radi slané domáce pečivo ? Inšpirujte sa!