Vianočné pečivo zo škvarkov s čokoládovou náplňou

Vianočné pečivo zo škvarkov s čokoládovou náplňou

Škvarky a čokoláda. Na prvý pohľad možno zvláštne znejúca kombinácia, ktorá ale chutí dokonale. Presvedčte sa o tom pomocou tohto receptu.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky arašidového masla
  • 3/4 šálky škvarok
  • 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/3 šálky hnedého cukru
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky masla
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Čokoládová náplň

  • 1/4 šálky práškového cukru
  • 4 PL masla
  • 2 a 1/2 PL nesladeného kakaového prášku
  • 2 PL smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Maslo, arašidové maslo a cukor vyšľahajte do krémovej a nadýchanej konzistencie.
  3. Pridajte vajcia a opäť premiešajte.
  4. Pridajte múku, namleté škvarky a prášok do pečiva.
  5. Miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  6. Pomocou polievkovej lyžice vytvorte guličky a dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Pečte v predhriatej rúre približne 8-9 minút.
  8. Po vybratí v cukroví urobte lyžicou jamku na čokoládu.
  9. Keď škvarkové pečivo chladne, pripravte si polevu.
  10. Do malého hrnca pridajte kakaový prášok, práškový cukor a smotanu, zahrejte.
  11. Miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  12. Nechajte zmes prejsť do mierneho varu a za stáleho šľahania asi minútu povarte.
  13. Odstavte z ohňa, pridajte maslo a vanilku.
  14. Miešajte, kým sa maslo nerozpustí a zmes nie je hladká.
  15. Naneste náplň do jamiek v cukroví.
Vianočné pečivo zo škvarkov s čokoládovou náplňou.
zdroj: porkkinggood.com

Máte radi slané domáce pečivo ? Inšpirujte sa!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.