Prekladané škvarkové pečivo s parmezánom

Prekladané škvarkové pečivo s parmezánom

Tento recept môžete použiť aj pri príprave silvestrovského občerstvenia!

Ingrediencie:

  • 600 g hladkej múky
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 70 g masla
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 30 g čerstvého droždia
  • 1 PL cukru a 1 PL múky + trochu teplého mlieka (na kvások)
  • 300 g škvarkov
  • 50 g nastrúhaného parmezánu

Postup:

  1. Najprv rozdrobte droždie, pridajte cukor a múku, zalejte vlažným mliekom a nechajte vzísť kvások.
  2. Preosejte múku, pridajte soľ a cukor a všetko v miske zmiešajte.
  3. Pridajte ľahko ohriate mlieko, maslo a rozšľahané vajcia.
  4. Na záver pridajte tiež kvások a vypracujte v cesto.
  5. Podľa potreby pridajte múku.
  6. Cesto nechajte kysnúť na teplé miesto asi na 30 minút.
  7. Zatiaľ čo cesto kysne, pripravte si škvarkovú polevu.
  8. Škvarky nasekajte nadrobno alebo rozomelte.
  9. Potom ku škvarkom pridajte nastrúhaný syr a dobre premiešajte.
  10. Cesto rozvaľkajte valčekom a potrite zmesou škvariek a parmezánu.
  11. Cesto preskladajte cez seba a nechajte 30 minút odpočívať.
  12. Potom ho znovu rozvaľkajte a ešte raz preložte. Proces váľania a skladania opakujte ešte raz.
  13. Keď ste cesto naposledy rozváľali, opatrne prejdite nožom po povrchu cesta a vytvorte „sieťku“.
  14. Pomocou vykrajovača alebo hrnčeka vykrájajte kolieska a vyložte ich na plech s papierom na pečenie.
  15. Potrite rozšľahaným vajcom a vložte do rúry predhriatej na 170 °C.
  16. Pečte približne 20 minút dozlatista.
Prekladané vianočné pečivo pripravované so škvarkami a parmezánom.
zdroj: rosacooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.