Jednoduché pečivo z niekoľkých málo ingrediencií, ktorá dá tak lepšie vyniknúť mandľovej chuti. Navyše ho pomocou strojčeka budete mať pripravené veľmi rýchlo.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1 šálka jemne mletých mandlí
- 3/4 hrnčeka masla
- 1 vajce
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička čerstvej citrónovej šťavy
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Maslo, práškový cukor a soľ vyšľahajte do nadýchanej peny.
- Pridajte namleté mandle a miešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Pridajte vajcia a citrónovú šťavu a premiešajte.
- Na záver po častiach pridávajte preosiatu múku a vypracujte v cesto.
- Rozhodnite, aké tvary chcete pomocou strojčeka vytvoriť, a podľa toho zvoľte nadstavec.
- Cesto pretlačte strojčekom a jednotlivé pečivo odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte približne 7-8 minút, kým okraje ľahko nezhnednú.
Neviete, akú polevu zvoliť? Inšpirujte sa našimi polevami na vianočné pečivo !