Skúste tento tradičný recept na obľúbené zapečené cestoviny s údeným mäsom. Šunkofleky sú jednoduchým, ale pritom tak výborným pokrmom.
Ingrediencie
- 250g cestovín
- 200g údeného
- 2 plátky masla
- 1 lyžica olivového oleja
- 2ks menšie cibule
- 3ks vajec
- 100ml mlieka
- 30g parmezánu
- Soľ a mleté korenie
- Štipka rozmarínu
Postup
- Najprv predhrejte rúru na 180°C.
- Cestoviny uvarte podľa návodu na obale v osolenej vode.
- Nadrobno nakrájanú cibuľu a údeninu opražte na olivovom oleji do zlatista.
- Uvarené cestoviny premiešajte s orestovanou cibuľou a údeným mäsom.
- Podľa chuti osoľte, okoreňte a posypte štipkou rozmarínu.
- Rozmiešajte vajcia s mliekom.
- Všetko riadne premiešajte aj s rozmiešaným vajíčkom a rozprestrite v zapekacej mise.
- Dajte piecť do rúry cca na 20 minút dozlatista.
- Medzitým nastrúhajte syr a posypte cestoviny a zapekajte ešte asi 10 minút.
- Podávajte napríklad s kyslými uhorkami.
Máte radi špenát? Skvelá správa! Máme pre vás ďalšie recepty na cestoviny so špenátom , z ktorých si určite vyberiete!