Zapečené penne s mletým mäsom

Zapečené penne s mletým mäsom

Inšpirujte sa týmto klasickým receptom na talianske cestoviny s mletým mäsom. Ideálna na nedeľný obed alebo výdatnú večeru.

Ingrediencie

  • 500g penne
  • 500g mletého mäsa
  • 2ks cibuľa
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 200g tvrdého syra
  • 1 plechovka paradajok
  • Soľ a mleté korenie
  • Olivový olej

Postup

  • Podľa návodu na obale uvarte cestoviny v osolenej vode.
  • Na oleji orestujte cibuľu s prelisovaným cesnakom.
  • Potom pridajte mleté mäso a opekajte.
  • Pridajte pokrájané paradajky z konzervy aj so šťavou.
  • Potom podľa chuti osoľte, okoreňte a ešte chvíľku duste.
  • Premiešajte s uvarenými cestovinami, dajte do zapekacej misy alebo malého pekáča.
  • Pečte pri 200 °C asi 10 minút.
  • Nakoniec posypte nastrúhaným syrom a ešte chvíľu pečte do roztavenia.
  • Hotové zapečené cestoviny podávajte napríklad s nakladanými uhorkami alebo inou zeleninou.
Mleté mäso zapekané s cestovinami a strúhaným syrom.
Zdroj: foodnetwork.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.