Do tejto kelovej polievky sa zamilujete. Je to perfektná desiata nielen v chladnej zimnej dni kedy vás skvele zahreje.
Ingrediencie
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- 800g mrkvy
- 5 šálok vývaru
- 2 šálky kelu
- 1 šálka strúhaného syra (výborný je treba čedar)
- soľ, korenie
Postup
- Mrkvy očistíme a nakrájame na drobné kocky.
- Vo veľkom hrnci si rozpálime olej, pridáme na drobné kocky nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a mrkvu. Zeleninu orestujeme asi 5 minút a pridáme soľ a korenie.
- Prilejeme vývar, zmiernime plameň a varíme kým mrkvy nebudú mäkké, a to asi 25 minút
- Akonáhle sú mrkvy mäkké tak polievku rozmixujeme. Môžeme ju preliať do mixéra alebo môžeme použiť tyčový mixér.
- Do rozmixovanej polievky pridáme kel a nastrúhaný syr a varíme na miernom plameni kým sa syr nerozpustí a kel nezmäkne.
- Pred podávaním polievku posypeme syrom. Táto kaputová polievka je výborná s chlebom.