Perníčky sú jedným z najobľúbenejších druhov cukroviniek. Skúste do nich tento rok pridať tročku octu, uvidíte, že na chuti nič nespoznáte, ale perníčky budú chrumkavejšie.
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky masla
- 1/2 šálky cukru
- 2-3 PL medu
- 1 PL bieleho octu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 3/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
Postup:
- V miske vyšľahajte maslo s cukrom.
- Pridajte prášok do pečiva a korenia.
- Šľahajte, kým sa všetko nespojí.
- Pridajte med, vajcia a ocot a opäť vyšľahajte.
- Následne po častiach pridávajte preosiatu múku a rozprávajte v cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na 3 hodiny do chladničky.
- Cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
- Toto octové pečivo pečte v rúre predhriatej na 180 ° C asi 5-7 minút dozlatista.
- Nechajte vychladnúť a ozdobte.