Aj do toho najklasickejšieho vianočného pečiva sa oplatí pridať trošku tejto tekutiny.
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 180 g masla
- 60 g práškového cukru
- 100 g mletých vlašských orechov
- 2 žĺtky
- 1 čajová lyžička octu
- štipka soli
Postup:
- Do preosiatej múky pridajte mleté orechy, práškový cukor, žĺtky, povolené maslo, soľ, ocot a vypracujte v cesto.
- Zabaľte cesto do potravinovej fólie a vložte ho na aspoň 2 hodiny do chladničky.
- Následne pomocou vykrajovačov v tvare polmesiačika alebo ručne z vychladnutého cesta vymodelujte rožky.
- Octové pečivo vložte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C približne po dobu 8-10 minút dozlatista.
- Po vybratí octové pečivo obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.