Vanilkové rožky ozvláštnené octom

Vanilkové rožky ozvláštnené octom

Aj do toho najklasickejšieho vianočného pečiva sa oplatí pridať trošku tejto tekutiny.

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov
  • 2 žĺtky
  • 1 čajová lyžička octu
  • štipka soli

Postup:

  1. Do preosiatej múky pridajte mleté orechy, práškový cukor, žĺtky, povolené maslo, soľ, ocot a vypracujte v cesto.
  2. Zabaľte cesto do potravinovej fólie a vložte ho na aspoň 2 hodiny do chladničky.
  3. Následne pomocou vykrajovačov v tvare polmesiačika alebo ručne z vychladnutého cesta vymodelujte rožky.
  4. Octové pečivo vložte na plech s papierom na pečenie.
  5. Pečte v rúre vyhriatej na 180 ° C približne po dobu 8-10 minút dozlatista.
  6. Po vybratí octové pečivo obaľte v zmesi práškového a vanilkového cukru.
Vanilkové rožteky pripravené s octom.
Zdroj: dobrouchut.aktuality.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.