Vôňa a chuť škorice na Vianoce patrí. Aj preto je toto korenie jednou z ingrediencií tohto receptu!
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 a 1/4 šálky sadla
- 3/4 šálky cukru
- 1 vajce
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 3 čajové lyžičky drveného anízového semienka
- kôra z jedného pomaranča
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Na obalenie
- 1 šálka cukru
- 2 čajové lyžičky mletej škorice
Postup:
- Do stredne veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Vmiešajte rozdrvený aníz a pomarančovú kôru.
- V samostatnej veľkej mise zmiešajte cukor a rozpustenú masť.
- Potom pomocou elektrického mixéra vyšľahajte masť a cukor do nadýchanej zmesi.
- Pridajte vajcia a vanilku a opäť vyšľahajte.
- Postupne zašľahajte aj zmes múky.
- Prestaňte šľahať, akonáhle sa zmes spojí.
- Cesto bude drobivé, rukami ho spracujte do guličky a zapracujte doň všetky voľné kúsky.
- Potom cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 30 minút do chladničky.
- Vychladené cesto rozdeľte na tri približne rovnako veľké časti.
- Cesto prepracujte ešte raz rukami a potom ho valčekom rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrájajte vykrajovače jednotlivé tvary.
- Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie a sadlové pečivo naň vyložte.
- Predhrejte rúru na 170°C.
- Pečte približne 10-12 minút v závislosti od veľkosti cukroví.
- V medziobdobí v malej miske zmiešajte cukor a škoricu na posypanie.
- Nechajte sadlové pečivo mierne vychladnúť a potom ho obaľte v pripravenej zmesi cukru a škorice.