Lahodné vianočné pečivo zo masti

Lahodné vianočné pečivo zo masti

Tento druh cukroviniek je veľmi obľúbený v Mexiku. Vyskúšajte ho aj vy!

Ingrediencie:

  • 4 šálky hladkej múky
  • 1 vajce
  • 2 šálky sadla
  • 3/4 šálky cukru
  • 3 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • štipka soli

Na obalenie:

  • 2/3 šálky cukru
  • 4 čajové lyžičky mletej škorice
  • práškový cukor (voliteľné)

Postup:

  1. Bielok vložte do malej misky a nechajte ho 30 minút stáť pri izbovej teplote.
  2. Predhrejte rúru na 180 °C.
  3. Vo veľkej mise vyšľahajte rozpustenú masť do krémovej podoby.
  4. Do inej misy preosejte múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  5. Postupne ich zmes vmiešajte do masti.
  6. Z bielka si vyšľahajte tuhý sneh.
  7. Jemne doň zašľahajte cukor a žĺtok.
  8. Postupne zmes opäť vmiešajte do zmesi masti.
  9. Vyklopte na ľahko pomúčenú plochu a vypracujte v cesto.
  10. Cesto rozdeľte na šesť dielov.
  11. Každú časť rozvaľkajte do podoby povrazu a našikmo nakrájajte na približne centimeter dlhé kúsky.
  12. Sadlové pečivo položte na plech s papierom na pečenie.
  13. Pečte 8-10 minút alebo pokiaľ nie sú okraje ľahko hnedé.
  14. V medziobdobí v malej miske zmiešajte cukor a škoricu.
  15. Ešte teplé vianočné pečivo obaľte v zmesi škoricového cukru alebo v práškovom cukre.
Lahodné vianočné pečivo zo masti.
zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.