Rezne naruby zapečené v rúre

Rezne naruby zapečené v rúre

Strúhanku môžete ozvláštniť najrôznejšími bylinkami, napríklad oreganom, rozmarínom či saturejkou, prípadne aj korením. Obľúbená je paprika či mletá rasca.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové alebo kuracie rezne
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 2 cibuľa
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • 2 PL mlieka
  • olej na vyprážanie
  • maslo
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Mäso umyte, naklepte, osoľte, okoreňte a posypte mletým cesnakom.
  3. Následne plátky mäsa obaľte najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajciach s trochou mlieka.
  4. V panvici rozohrejte olej a obalené rezne osmažte z oboch strán dozlatista.
  5. Po vybratí rezňov na panvici orestujte cibuľu nakrájanú na kolieska.
  6. Keď cibuľa zľahka zozlatne, vložte ju na dno pripraveného pekáča.
  7. Na cibuľu položte osmažené rezne a pridajte trošku masla a prípadne aj vody na podliatie.
  8. Pečte približne 30 minút.

Tieto rezne chutia znamenite s rozmanitými prílohami zo zemiakov či so zeleninovým šalátom.

Obrátený rezeň s osmaženou cibuľkou podávaný s pečenými zemiakmi a citrónom
zdroj: chefkoch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.