Strúhanku môžete ozvláštniť najrôznejšími bylinkami, napríklad oreganom, rozmarínom či saturejkou, prípadne aj korením. Obľúbená je paprika či mletá rasca.
Ingrediencie:
- 4 bravčové alebo kuracie rezne
- 1 šálka strúhanky
- 2 vajcia
- 2 cibuľa
- 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
- 2 PL mlieka
- olej na vyprážanie
- maslo
- soľ, korenie
Postup:
- Predhrejte si rúru na 200°C.
- Mäso umyte, naklepte, osoľte, okoreňte a posypte mletým cesnakom.
- Následne plátky mäsa obaľte najskôr v strúhanke a potom v rozšľahaných vajciach s trochou mlieka.
- V panvici rozohrejte olej a obalené rezne osmažte z oboch strán dozlatista.
- Po vybratí rezňov na panvici orestujte cibuľu nakrájanú na kolieska.
- Keď cibuľa zľahka zozlatne, vložte ju na dno pripraveného pekáča.
- Na cibuľu položte osmažené rezne a pridajte trošku masla a prípadne aj vody na podliatie.
- Pečte približne 30 minút.
Tieto rezne chutia znamenite s rozmanitými prílohami zo zemiakov či so zeleninovým šalátom.