Rezne zapečené s cibuľou, cesnakom a slaninou

Rezne zapečené s cibuľou, cesnakom a slaninou

Tajomstvo tohto pokrmu spočíva predovšetkým v lahodnej kombinácii bravčového mäsa a slaniny s cibuľou a cesnakom.

Ingrediencie:

  • 4 bravčové rezne alebo kotlety
  • 1 šálka strúhanky
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g anglickej slaniny
  • 1 čajová lyžička sušeného mletého cesnaku
  • olej na vyprážanie
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200°C.
  2. Bravčové mäso naklepte a následne z oboch strán posoľte, okoreňte a posypte mletým cesnakom.
  3. Pripravte si dve misky, jednu so strúhankou, druhú s rozšľahanými vajcami.
  4. Najprv plátky mäsa vložte do misky so strúhankou a potom do vajíčka.
  5. Na panvici rozohrejte olej a predpripravené plátky mäsa na ňom z oboch strán osmažte dozlatista.
  6. Osmažené rezne následne vložte do olejom vymastenej zapekacej misky.
  7. Na rezne pokladajte látky slaniny a na plátky nakrájanú cibuľu a cesnak.
  8. Pečte v predhriatej rúre po dobu približne 40 minút.

Obrátené rezne so slaninou, cibuľou a cesnakom podávajte so zemiakovou kašou.

Rezeň so slaninou, cesnakom a cibuľou servírovaný s hranolčekmi
zdroj: gasthaus-buch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.