Toto chutné pečivo ponúka nespočetné množstvo možností, ako si ho môžete ľahko a originálne ozdobiť. Záleží len na vašej fantázii.
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej ražnej múky
- 1 šálka zmäknutého masla
- 2/3 šálky kryštálového cukru
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletého kardamónu
- 1/8 čajovej lyžička mletej škorice
- 2 lyžice studenej vody
Postup:
- Vo veľkej mise vyšľahajte elektrickým mixérom maslo.
- Pridajte kryštálový cukor, soľ, kardamóm a škoricu a šľahajte, kým sa nespoja.
- Na nízke otáčky mixéra zašľahajte tiež múku, kým zmes nebude pripomínať jemnú posýpku.
- Pridávajte po lyžiciach vodu a premiešavajte zmes vidličkou, kým cesto nezvlhne.
- Cesto jemne prehneťte rukami, aby ste vytvorili guľu.
- Na ľahko pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto na hrúbku pol centimetra.
- Z cesta vykrájajte požadované tvary.
- Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C približne 8-10 minút alebo kým cukroví nezačne na okrajoch hnednúť.
- Nechajte vychladnúť a následne ozdobte pomocou najrôznejších poliev či zdobenia.
Perníčky patria nielen k Vianociam, ale aj k Veľkej noci. Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na medové perníčky .