Medové perníčky s ražnou múkou

Medové perníčky s ražnou múkou

Ak chcete perníčky farebnejšie, stačí do časti polevy pridať niekoľko kvapiek potravinárskeho farbiva.

Ingrediencie:

  • 450 g ražnej múky
  • 115 g masla
  • 115 g hnedého cukru
  • 8 PL medu
  • 1 vajce
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 2 čajové lyžičky mletého zázvoru
  • 2 čajové lyžičky mletej škorice
  • 2 PL perníkového korenia
  • 2 PL kakaového prášku

Poleva

  • 150 g práškového cukru
  • 1 bielok
  • 1 PL vody

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 200 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. Maslo, hnedý cukor a med dajte do malého hrnca na mierny oheň. Miešajte, kým sa maslo nerozpustí a potom odstavte nabok.
  3. Do veľkej misy preosejte suché prísady, pridajte vajcia a premiešajte.
  4. Maslovú zmes nalejte do suchých prísad a miešajte, kým sa cesto nezačne spájať.
  5. Zmes vyklopte na dosku a prehneťte, aby ste vytvorili guľu. Pokiaľ je zmes príliš drobivá, pridajte trochu vody a znovu hneťte, kým sa nespojí.
  6. Cesto rozvaľkajte na hrúbku asi piatich milimetrov a pomocou vykrajovačov vykrájajte požadované tvary.
  7. Vložte na plech a pečte približne 8 minút dozlatista.
  8. V medziobdobí si vytvorte polevu.
  9. Zmiešajte práškový cukor, bielok a vodu. Zmiešajte všetko skutočne dôkladne, až získate hustú hmotu.
  10. Polevou naplňte zdobiace vrecko opatrené jemnou tryskou a po vychladnutí perníčky ozdobte.
Medové perníčky s múkou zo raže
zdroj: matchingfoodandwine.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.