Každá šunková nátierka je jedinečná svojou nezameniteľnou chuťou. Táto receptúra s dijonskou horčicou a vajcami je veľmi lahodná, navyše úplne jednoduchá. Perfektne chutí na čerstvom chrumkavom chlebe.
Ingrediencie:
- 8 plátkov šunky
- 4 vajcia natvrdo
- 3 stonky stopkového zeleru
- 250 g ľahkej majonézy
- 3 sterilizované uhorky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 lyžice dijonskej horčice (kto nemá rád, môže vynechať alebo dať iný druh)
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Šunku rozmixujeme v mixéri na drobné kúsky a dáme do misky.
- Pridáme olúpané a na kocky nakrájané vajcia s řapíkatým zelerom na tenké plátky.
- Potom nasekáme najemno cibuľu s uhorkami a pridáme do misy.
- Zalejeme horčicou, majonézou, osolíme, okoreníme a premiešame.
- Dáme na 2 hodiny vychladiť do chladničky a potom môžeme podávať.