Túto sendvičovú náterku pripravujeme tak trochu zo zvyškov, ktoré máme po ruke, pretože sa občas môže stať, že nám niečo dôjde a my musíme danú prísadu nahradiť. Jediné čo sa nemení je hlavná prísada, podľa ktorej má meno.
Ingrediencie:
- 600 g domácej varené šunky
- 3 jarné cibuľky (možno nahradiť 1 veľkou kuchynskou cibuľou
- 2 nakladané uhorky alebo 10 olív
- 1 lyžička plnotučnej horčice (môže byť aj kremžská, dijonská atď.)
- 1/4 hrnčeka krémového šalátového dresingu (náhrada môže byť jogurt, majonéza aj tatárska omáčka)
Postup:
- Šunku dáme do mixéra a pomocou pulzného tlačidla niekoľkokrát rozmixujeme.
- Prihodíme nakladané uhorky či olivy a rovnako nahrubo rozdrvíme v mixéri.
- Misu vyberieme, cibuľu nakrájame na drobné kocky a pridáme k šunke s uhorkami.
- Zalejeme krémovým dresingom, horčicou a starostlivo zamiešame.
- Môžeme ihneď podávať alebo dať vychladiť tak na 2 – 3 hodiny.