Pri tejto šunkovej nátierke máte možnosť univerzálneho využitia. Je to super náplň do sendvičov, ale chutí aj na rožku, žemle, kaiserke alebo čerstvom chlebe.
Skvele sa hodí na rýchle a ľahké občerstvenie, či už chystáte predjedlá na svadobnú hostinu, na oslavu narodenia bábätka alebo len pochúťku na posedenie s rodinou či priateľmi.
Ingrediencie:
- 600 g šunky
- 1 vajce natvrdo
- 1/2 cibule
- 2 stonky stopkového zeleru
- 1 sterilizovanú uhorku
- 3/4 hrnčeka majonézy
- 1 lyžicu dijonskej horčice
- Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
- Šunku rozkrájame na rovnako veľké kocky.
- Vajcia, cibuľu, zeler aj uhorku nakrájame na kocky.
- Všetky suroviny bez majonézy a horčice dáme do nádoby mixéra a pulzným tlačidlom asi 15-krát zapneme na stredný stupeň.
- Zložíme nádobu, postavíme na stôl a pridáme horčicu s majonézou.
- Starostlivo zamiešame, aby vznikla hladká zmes.
- Potom preložíme do misy a dáme vychladiť do chladničky, ideálne do druhého dňa.
- Potom servírujeme tak, ako nám bude najviac vyhovovať, napríklad na čerstvej bagete, chlebe alebo aj na sušienkach.
- V chladničke vydrží až 4 dni. Pokiaľ ju nespotrebujeme, môžeme si ju pokojne zmraziť na neskôr.