Vychutnajte si túto sladkú, a napriek tomu ľahko ostrejšiu zmes, ktorá sa hodí na krekry, pita chlieb, ale aj klasický sendvič či chrumkavé pečivo. Záleží len na vás, na čo si ju s chuťou natriete.
Ingrediencie:
- 300 g nakrájané domáce varené šunky
- 1 biela cibuľa
- 1 stonka stopkového zeleru
- 100 – 150 ml majonézy
- 2 polievkové lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica worcesterovej omáčky
- 1 lyžica sladkej chilli omáčky
- Kôra z 1 chemicky neošetreného citróna
- 1 lyžica hnedého cukru
- 2 lyžice obľúbenej pálivej omáčky (napríklad Tabasco)
- 1 lyžica kremžskej horčice
- 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
Postup:
- Cibuľu a zeler nakrájame na kocky.
- Všetky suroviny dáme do nádoby mixéra a niekoľkokrát pomocou pulzného tlačidla rozmixujeme, až pokiaľ nie je zmes dokonale hladká.
- Pomocou stierky vždy zoškrabneme zmes zo stien nádoby, aby sa spracoval naozaj každý kúsok.
- Keď máme hotovo, preložíme nátierku do vzduchotesnej nádoby a dáme cez noc vychladiť do chladničky.
- Pri podávaní by mala mať izbovú teplotu alebo len mierne vychladenú. Potom chutí skvele napríklad s krekrami.
- Ozdobiť môžeme uhorkou, olivami či reďkovkou.