Klasický cuketový perník

Klasický cuketový perník

Vlhký a vďaka koreniu aj ľahko pikantný, presne taký je tento dokonalý múčnik, po ktorom sa u vás doma len zapráši.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hnedého cukru
  • 1/4 hrnčeka melasy
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja
  • 3/4 hrnčeka vanilkového jogurtu
  • 3 vajcia
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky mletého klinčeka
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 1/3 hrnčeka strúhanej cukety
  • 3 hrnčeky polohrubej múky

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 170 stupňov a obdĺžnikovú formu nastriekame olejom v spreji.
  • Do veľkej misky dáme cukor, melasu, olej, jogurt a vajcia.
  • Všetko dôkladne našľaháme, aby sa suroviny spojili.
  • Pridáme škoricu, zázvor, muškátový oriešok, klinčeky, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a premiešame.
  • Nakoniec vmiešame strúhanú cuketu s múkou.
  • Cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 50 – 60 minút, až kým perník nezíska zlatisto hnedý nádych.
  • Špajlí vyskúšame cesto uprostred, či nelepí a môžeme vytiahnuť z rúry.
  • Zatiaľ odložíme nabok a necháme múčnik odpočinúť 10 minút vo forme, až potom môžeme vyklopiť na stojan a nechať úplne vychladnúť.
Medovník s cuketou a vanilkovým jogurtom.
Zdroj: https://www.allrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.