Perníkový chlieb

Perníkový chlieb

Tak s touto pochúťkou sa rozhodne nudiť nebudete. Múčnik z cukety je veľmi vláčny a má hustú konzistenciu, navyše vďaka skladbe korenia aj nezameniteľnú chuť.

Akonáhle ho zakrojíte a na plátok si dáte dobre našľahanú a príjemne vychladenú šľahačku, ste stratení. Zlupnete ho ako malinu.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček ovsenej múky
  • 2 polievkové lyžice pudingového prášku
  • 1 hrnček granulovaného sladidla
  • 1 lyžica škorice
  • 2 lyžičky mletého zázvoru
  • 1/2 lyžičky nového korenia
  • 1/2 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 väčšie vajcia
  • 1/4 hrnčeka vaječných bielkov
  • 1/2 hrnčeka konzervovanej tekvice
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 1/2 hrnčeka čerstvej strúhanej cukety

Postup:

  • Rúru predhrejeme na 170 stupňov, formu vymastíme tukom a vysypeme múkou.
  • Do strednej misky preosejeme múku, puding, sladidlo, korenie, soľ, jedlú sódu aj prášok do pečiva a všetko starostlivo premiešame, aby sa to spojilo.
  • V inej miske našľaháme celé vajcia elektrickým mixérom do peny.
  • Pridáme vaječné bielky, tekvicu, vanilku a znova dobre mixujeme.
  • Po častiach vmiešame suchú zmes a miešame, až bude cesto pekne hladké.
  • Nakoniec prihodíme cuketu a naposledy premiešame.
  • Cesto nalejeme do formy, vložíme do rúry a pečieme asi 45 minút.
  • Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnúť. Potom už len stačí nakrájať a podávať.
Bochník z cukety s vôňou perníka.
Zdroj: https://laurenfitfoodie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.