Korenený zázvorový múčnik

Korenený zázvorový múčnik

Tento chuťovo dobrý a vláčny perník z cukety dokáže vykúzliť úsmev na perách u každého, kto ho ochutná. Môžete si naň dať obľúbenú marmeládu, alebo len tak na tanieriku poliať javorovým sirupom.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 3/4 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžica mletej škorice
  • Štipka muškátového orieška
  • 2 vajcia
  • 1/2 hrnčeka rastlinného oleja
  • 1 hrnček strúhanej cukety
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička strúhaného čerstvého zázvoru

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 170 stupňov.
  • V jednej miske zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu, soľ, škoricu a muškátový oriešok.
  • Do ďalšej misy dáme vajcia, olej, strúhanú cuketu, vlašské orechy, vanilkový extrakt, strúhaný zázvor a dôkladne našľaháme.
  • Preložíme do misy so suchými surovinami a miešame, až kým nebude cesto dokonale hladké. Kto chce, môže rovno vziať ručný mixér a šľahať všetko asi 5 minút.
  • Hotové cesto nalejeme do formy vyloženej papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme zhruba 50 minút, až kým sa cesto neprestane lepiť na špajli.
  • Vyberieme z rúry a necháme 20 minút odpočinúť. Potom nakrájame a môžeme podávať.

Tip: Zvyšky, ktoré nezjeme, nám v chladničke vydržia a 5 dní, ale koláč je možné aj zmraziť.

Pred konzumáciou ho stačí len rozmraziť, ohriať v mikrovlnnej rúre alebo pokojne aj chvíľku na plechu v klasickej rúre a bude zase ako čerstvo pripravený.

Múčnik z cukety so zázvorom.
Zdroj: https://foodheavenmadeeasy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.