Hrnčekový perník

Hrnčekový perník

Keď sa zíde škorica, klinček, melasa a zázvor, vždy z toho pozerá niečo veľmi voňavé, nadýchané a lahodné. Čo platí aj o tejto luxusnej pochúťke.

Ingrediencie:

  • 1 1/2 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1 hrnček strúhanej cukety
  • 1 hrnček strúhanej mrkvy
  • 1/2 hrnčeka mandľového oleja
  • 1/2 hrnčeka melasy
  • 2 väčšie vajcia
  • 1 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 1 polievková lyžica čerstvého strúhaného zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky nového korenia
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 hrnček horúcej vody

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 175 – 180 stupňov a formu vymažeme mandľovým olejom.
  • Vo väčšej mise zmiešame múku, jedlú sódu, škoricu, soľ, nové korenie, klinčeky a zatiaľ odložíme bokom.
  • Do inej misky dáme mandľový olej, hnedý cukor, vajcia, melasu, zázvor a našľaháme.
  • Primiešame mrkvu s cuketou, a nakoniec po častiach vmiešame zmes múky striedavo s horúcou vodou.
  • Akonáhle získame hladké cesto, nalejeme ho do pripravenej formy a pečieme, až kým nie je špajľa po vyskúšaní v strednej časti čistá a cesto nelepí.
  • Hotový perník vyberieme z rúry a necháme 10 minút odstáť, až potom vyberieme z formy.
  • Môžeme ho pocukrovať, poliať čokoládovou či citrónovou polevou, alebo nechať tak ako je.
Mrkvovo-cuketový perník s mandľovým olejom a polevou.
Zdroj: https://www.olivethebest.ca

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.