Múčnik z trstinovej melasy

Múčnik z trstinovej melasy

V prípade tohto cuketového perníka je už vopred dané, že bude chuťovo neodolateľný, vláčny a jemný. Uvidíte, že sa ho nebudete môcť nabažiť a pokojne zjete celý na posedenie.

Ingrediencie:

  • 3 vajcia
  • 1 hrnček cukru krupica
  • 1 hrnček olivového oleja
  • 1/2 hrnčeka javorového sirupu
  • 1/2 hrnčeka trstinovej melasy
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 3 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 2 hrnčeky strúhané cukety
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 170 stupňov. Formu vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme tukom a vysypeme múkou.
  • V jednej mise zmiešame múku, jedlú sódu, prášok do pečiva, soľ a všetko korenie.
  • Do druhej misy dáme vajcia, ktoré našľaháme a hneď k nim pridáme olej, cukor, melasu, vanilku aj javorový sirup.
  • Všetko dôkladne rozšľaháme, prisypeme suché ingrediencie a znova premiešame.
  • Nakoniec vmiešame nastrúhanú cuketu a vlašské orechy.
  • Cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme piecť zhruba na 50 minút. Špajlí potom skontrolujeme, že je cesto dobre prepečené a nelepí.
  • Akonáhle je cesto hotové, vyberieme perník z rúry a dáme na 10 až 15 minút odpočinúť.
  • Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Servírujeme so smotanovo-syrovou polevou, kopčekom zmrzliny alebo napríklad šľahačkou.
Vláčny perník s cuketou a javorovým sirupom.
Zdroj: https://www.crosbys.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.