Mäso v tomto pokrme z jednej nádoby je jemné a šťavnaté a je doplnené o lahodnú zeleninu. Nezabudnite podávať s bochníkom chrumkavého chleba, ktorý do seba nasiakne bohatú omáčku.
Ingrediencie
- 1,8 kg hovädzieho zadného, nakrájaného na 5 cm kúsky
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1/4 šálky paradajkového pretlaku
- 2 šálky suchého červeného vína, ako je Pinot Noir alebo Syrah
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 stredná cibuľa, pokrájaná na štvrtky
- 2 bobkové listy
- 4 vetvičky tymiánu
- 10 stredných mrkví olúpaných a nakrájaných na 7 – 8 cm kúsky
- 700 g baby zemiakov, rozpolených
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Mäso dochuťte soľou a korením, vložte do veľkej misy a premiešajte s múkou.
- Zahrejte olej vo veľkom hrnci so širokým dnom a tesne priliehajúcou pokrievkou na stredne vysokom plameni.
- Mäso restujte po dávkach, kým nie je dobre opečené zo všetkých strán, 6 až 8 minút, a hotové kúsky preložte na tanier.
- Šťavu z mäsa dajte tiež bokom.
- Pridajte paradajkový pretlak, víno, vývar, cibuľu, bobkový list, tymian a 2 mrkvy a priveďte do varu.
- Vráťte mäso a šťavu späť do hrnca (mäso by malo byť sotva ponorené v tekutine), prikryte a dajte do rúry.
- Pečte 2 hodiny.
- Pomocou klieští všetku zeleninu vyberte a vyhoďte.
- Pridajte zemiaky a zvyšných 8 mrkví do hrnca, zakryte a vráťte do rúry.
- Pečte, kým mäso a zelenina nebudú veľmi jemné, asi o 1 hodinu dlhšie.