Tento recept je výdatný a plný lahodnej chuti vína a šampiňónov. Jemné mäso v kombinácii s delikátnou omáčkou a pečenými zemiakmi, ktoré zvoľte ako prílohu, si zamilujete.
Ingrediencie
- 2 lyžice slnečnicového oleja
- 30 gramov hladkej múky
- 4 cca 200 g dusené hovädzie flank steaky bez tučnej časti
- 200 ml červeného vína
- 300 gramov šampiňónov pokrájaných na štvrtky
- 2 cibuľa
- morská soľ podľa chuti
- 1 lyžička celého korenia
- 2 lyžičky worcesterskej omáčky
- 1 lyžička anglickej horčice
- 500 ml kvalitného hovädzieho vývaru
- niekoľko čerstvých vetvičiek tymiánu
- 8 lyžičiek granulovanej omáčky Bisto Original na zahustenie
Postup
- Predhrejte rúru na 170 stupňov C.
- Zahrejte olej na panvici na stredne vysokom ohni.
- Dajte hovädzie mäso do múky az oboch strán ho utesnite v oleji a vložte do hlbokého pekáča.
- Jednu cibuľu nakrájajte na plátky a druhú nasekajte najemno.
- Navrstvite cibuľu a huby na mäso.
- Zmiešajte v džbáne hovädzí vývar, víno, korenie, worcesterskú omáčku a horčicu a prelejte mäso, cibuľu a huby v pekáči.
- Tekutina musí pokrývať hovädzie mäso; v prípade potreby pridajte viac vriacej vody.
- Zakryte pekáč niekoľkými vrstvami alobalu a pečte v strede rúry po dobu 3 hodín.
- Zlejte tekutinu z pekáča a zahustite ju Bistom, aby sa vytvorila omáčka.
- Vráťte omáčku späť do pekáča a pečte ďalších 15-20 minút.
- Podávajte s pečenými zemiakmi a sezónnou zeleninou.