Hovädzí kastról s červenou repou a vínom

Hovädzí kastról s červenou repou a vínom

Uvariť tento chutný hovädzí kastról síce chvíľu trvá, ale nevyžaduje takmer žiadnu pozornosť a výsledok je naozaj skvelý! Podávajte so zeleným šalátom a pečenými zemiakmi, zelerovým pyré alebo chrumkavým chlebom.

Ingrediencie

  • olej na vyprážanie, napr. zeleninový alebo slnečnicový
  • 800 g pokrájané hovädzie plece
  • 4 plátky údenej slaniny bez kože, nakrájané na malé kúsky
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • 4 stredne veľké červené repy, olúpané a nakrájané na klinky
  • 4 červené cibule, nakrájané na klinky
  • 350 ml červeného vína
  • 250 ml kuracieho vývaru
  • 2 bobkové listy
  • malá hrsť vetvičiek tymiánu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  1. Predhrejte rúru na 160°C.
  2. Zahrejte 2 lyžice oleja v ohňovzdornom hrnci a potom osmažte hovädzie mäso z oboch strán, aby zhnedlo.
  3. Preložte na tanier.
  4. Osmažte slaninu, aby ľahko zhnedla, v prípade potreby pridajte viac oleja.
  5. Vmiešajte múku.
  6. Vložte hovädzie mäso späť do panvice a pridajte červenú repu, cibuľu, víno, vývar, bobkový list a tymian.
  7. Dochuťte soľou a korením.
  8. Priveďte do varu, prikryte pokrievkou a pečte v rúre 2 a ½ hodiny.
Hrniec plný hovädzích kúskov s repou v omáčke z červeného vína.
www.riverford.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.