Uvariť tento chutný hovädzí kastról síce chvíľu trvá, ale nevyžaduje takmer žiadnu pozornosť a výsledok je naozaj skvelý! Podávajte so zeleným šalátom a pečenými zemiakmi, zelerovým pyré alebo chrumkavým chlebom.
Ingrediencie
- olej na vyprážanie, napr. zeleninový alebo slnečnicový
- 800 g pokrájané hovädzie plece
- 4 plátky údenej slaniny bez kože, nakrájané na malé kúsky
- 2 lyžičky hladkej múky
- 4 stredne veľké červené repy, olúpané a nakrájané na klinky
- 4 červené cibule, nakrájané na klinky
- 350 ml červeného vína
- 250 ml kuracieho vývaru
- 2 bobkové listy
- malá hrsť vetvičiek tymiánu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Zahrejte 2 lyžice oleja v ohňovzdornom hrnci a potom osmažte hovädzie mäso z oboch strán, aby zhnedlo.
- Preložte na tanier.
- Osmažte slaninu, aby ľahko zhnedla, v prípade potreby pridajte viac oleja.
- Vmiešajte múku.
- Vložte hovädzie mäso späť do panvice a pridajte červenú repu, cibuľu, víno, vývar, bobkový list a tymian.
- Dochuťte soľou a korením.
- Priveďte do varu, prikryte pokrievkou a pečte v rúre 2 a ½ hodiny.