Karfiolový mozoček môžete pripraviť aj zapečený. Zapiecť môžete s karfiolom čokoľvek, fantázii sa medze nekladú. Pridajte podľa chuti akúkoľvek ďalšiu zeleninu alebo napríklad syr.
Ingrediencie
- 800g karfiolu
- 50g údené slaniny
- 1 lyžica masti alebo oleja
- 1 veľká cibuľa
- 3ks vajec
- 2 lyžice strúhanky
- Soľ, korenie
Postup
- Očistite karfiol, rozoberte na ružičky a dajte do osolenej vriacej vody. Chvíľku povarte ale nie veľmi do mäkka. Stačí 5 minút.
- Karfiol potom vyberte a nechajte vychladnúť.
- Slaninu nakrájajte na plátky alebo kocky. Na panvici ju orestujte s lyžicou sadla a nadrobno nakrájanou cibuľou. Potom odstavte.
- Uvarený karfiol ešte nasekajte nadrobno. Pridajte k nemu soľ, korenie, orestovanú slaninu s cibuľou, celé vajíčka, strúhanku a všetko zmiešajte.
- Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
- Dovnútra rozložte karfiolovú zmes. Pečte pri 180 ° C cca 30 minút – strážte.
- Podávajte s varenými zemiakmi.
Zostal vám karfiol? Kúpili ste ho veľa? Nevadí. Uvarte si jednu z našich skvelých karfiolových polievok . Zdravá a výdatná večera.