Zapečený karfiol ako mozoček

Zapečený karfiol ako mozoček

Karfiolový mozoček môžete pripraviť aj zapečený. Zapiecť môžete s karfiolom čokoľvek, fantázii sa medze nekladú. Pridajte podľa chuti akúkoľvek ďalšiu zeleninu alebo napríklad syr.

Ingrediencie

  • 800g karfiolu
  • 50g údené slaniny
  • 1 lyžica masti alebo oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 3ks vajec
  • 2 lyžice strúhanky
  • Soľ, korenie

Postup

  • Očistite karfiol, rozoberte na ružičky a dajte do osolenej vriacej vody. Chvíľku povarte ale nie veľmi do mäkka. Stačí 5 minút.
  • Karfiol potom vyberte a nechajte vychladnúť.
  • Slaninu nakrájajte na plátky alebo kocky. Na panvici ju orestujte s lyžicou sadla a nadrobno nakrájanou cibuľou. Potom odstavte.
  • Uvarený karfiol ešte nasekajte nadrobno. Pridajte k nemu soľ, korenie, orestovanú slaninu s cibuľou, celé vajíčka, strúhanku a všetko zmiešajte.
  • Pekáčik alebo zapekaciu misu vymažte maslom a vysypte múkou alebo vyložte papierom na pečenie.
  • Dovnútra rozložte karfiolovú zmes. Pečte pri 180 ° C cca 30 minút – strážte.
  • Podávajte s varenými zemiakmi.
Zapekaný karfiol s vajcami, cibuľkou a slaninou.
Zdroj: casserolecrissy.com

Zostal vám karfiol? Kúpili ste ho veľa? Nevadí. Uvarte si jednu z našich skvelých karfiolových polievok . Zdravá a výdatná večera.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.