Pečené bravčové trhané mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku. Vhodné je napríklad do burgerov so zeleninou na to. Nápadov, ako si vychutnať trhané mäso, je skutočne veľa. Vyskúšajte!
Ingrediencie
- 1,5 – 2 kg bravčovej krkovice
- 3 polievková lyžica hnedého cukru
- 1 polievková lyžica soli
- 1 polievková lyžica korenia údené papriky
- 1 lyžička cesnakového prášku
- 1 lyžička cibuľového prášku
- 1 lyžička mletej rasce
- čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžice rastlinného oleja
- 300 ml svetlého piva
- 200 ml BBQ omáčky
Postup
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Mäso zbavte prebytočného tuku a poprípade rozkrojte, aby sa vám zmestilo do pekáča.
- V malej miske zmiešajte hnedý cukor, soľ, papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok a rascu a potom dochuťte čiernym korením. Všetko poriadne zmiešajte.
- Zmesou posypte a potrite mäso zo všetkých strán. Možno tak urobiť aj noc pred tým.
- Do panvice nalejte olej, rozpáľte ho a mäso v ňom zo všetkých strán opečte.
- Mäso preložte do pekáča a okolo nalejte pivo.
- Pekáč prikryte, vložte do rúry a pečte, kým bravčové mäso nezačne mäknúť, asi 3 hodiny. Teplotu rúry stiahnite na 150 °C.
- Potom odoberte veko a pečte, kým nebude mäso jemné a ľahko sa vidličkou neoddelí. Približne 1 až 2 hodiny.
- Keď je mäso hotové, vyberte ho z rúry a nechajte chvíľu oddýchnuť.
- Prebytočné tekutiny vylejte a mäso pomocou vidličiek natrhajte a zmiešajte s BBQ omáčkou.