Trhané bravčové mäso

Trhané bravčové mäso

Pečené bravčové trhané mäso, ktoré sa rozplýva na jazyku. Vhodné je napríklad do burgerov so zeleninou na to. Nápadov, ako si vychutnať trhané mäso, je skutočne veľa. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 1,5 – 2 kg bravčovej krkovice
  • 3 polievková lyžica hnedého cukru
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 polievková lyžica korenia údené papriky
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička mletej rasce
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 300 ml svetlého piva
  • 200 ml BBQ omáčky

Postup

  • Predhrejte rúru na 200°C.
  • Mäso zbavte prebytočného tuku a poprípade rozkrojte, aby sa vám zmestilo do pekáča.
  • V malej miske zmiešajte hnedý cukor, soľ, papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok a rascu a potom dochuťte čiernym korením. Všetko poriadne zmiešajte.
  • Zmesou posypte a potrite mäso zo všetkých strán. Možno tak urobiť aj noc pred tým.
  • Do panvice nalejte olej, rozpáľte ho a mäso v ňom zo všetkých strán opečte.
  • Mäso preložte do pekáča a okolo nalejte pivo.
  • Pekáč prikryte, vložte do rúry a pečte, kým bravčové mäso nezačne mäknúť, asi 3 hodiny. Teplotu rúry stiahnite na 150 °C.
  • Potom odoberte veko a pečte, kým nebude mäso jemné a ľahko sa vidličkou neoddelí. Približne 1 až 2 hodiny.
  • Keď je mäso hotové, vyberte ho z rúry a nechajte chvíľu oddýchnuť.
  • Prebytočné tekutiny vylejte a mäso pomocou vidličiek natrhajte a zmiešajte s BBQ omáčkou.
Bravčové mäso na tanieri s príborom.
Zdroj: themodernproper.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.