Trhané morčacie mäso

Trhané morčacie mäso

Výborná kombinácia morčacieho mäsa a hubovej omáčky. Pokrm nie je náročný na prípravu a vaše chuťové bunky po ňom budú časom opäť túžiť!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 g húb, nakrájaných na plátky
  • 1 menšia cibuľa, jemne nasekaná
  • 50 g masla
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 300 ml kuracieho vývaru
  • 600 g morčacieho mäsa
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • štipka mletého čierneho korenia
  • nasekaná petržlen, na ozdobu

Postup

  • Krutie mäso osoľte, okoreňte zo všetkých strán a vložte do pekáča vymasteným olejom.
  • Podlejte mäso cca hrnčekom vody, zakryte a dajte piecť na 2 až 2,5 hodiny do rúry na 150 °C.
  • Medzitým zahrejte veľkú nepriľnavú panvicu s olejom na strednú teplotu.
  • Pridajte nasekanú cibuľu a restujte do mäkka a dozlatista približne 4 až 5 minút.
  • Do panvice pridajte huby a restujte ďalších 5 až 7 minút do mäkka a dozlatista.
  • Potom odstráňte huby s cibuľou z panvice.
  • Na rovnakú panvicu pridajte maslo a nechajte rozpustiť.
  • Potom pridajte múku a neustále miešajte, pokiaľ nebude zápražka zlatohnedá.
  • Následne pridajte kurací vývar a priveďte do varu. Dochuťte soľou a korením.
  • Keď je morčacie mäso hotové, vyberte pekáč z panvice a natrhajte ho na kúsky.
  • Do panvice vložte huby s cibuľou a poriadne premiešajte.
  • Pridajte aj natrhané krutie mäso, opäť zamiešajte a stiahnite z platničky.
  • Podávajte posypané čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou so zemiakovou kašou či akoukoľvek inou prílohou.
Krutie mäso s hubami a zemiakovou kašou.
zdroj:. natashaskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.