Trhané hovädzie mäso

Trhané hovädzie mäso

Mexické trhané hovädzie mäso s bohatou a hustou omáčkou je delikátne. A najlepšie chutí v tacos. Tak neváhajte a pustite sa do toho!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica papriky
  • 1 polievková lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička mletého korenia
  • 1,5 kg hovädzieho krku alebo glejky
  • 1 – 2 lyžice olivového oleja
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaných
  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 185 ml pomarančového džúsu
  • 2 lyžice limetkovej šťavy
  • 400 g drvených paradajok
  • 500 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
  • 125 ml vody
  • soľ, korenie
  • tacos placky

Postup

  • V malej miske zmiešajte korenie – papriku, oregano, cesnakový a cibuľový prášok, koriander, soľ, korenie a mäso ním posypte a obaľte zo všetkých strán.
  • Vo veľkom hrnci na pečenie rozpáľte olej.
  • Pridajte hovädzie mäso (v prípade potreby ho pokrájajte na menšie kúsky) a dobre opečte zo všetkých strán. Potom vyberte na tanier.
  • Do hrnca pridajte trochu oleja a nechajte opäť rozpáliť.
  • Pridajte cibuľu a cesnak a opekajte 3 minúty.
  • Prilejte pomarančový džús a limetkovú šťavu a poriadne zmiešajte.
  • Pridajte paradajky, vývar, vodu a zostávajúcu zmes korenia. Všetko dôkladne premiešajte.
  • Odložené mäso vráťte späť do hrnca.
  • Hrniec priklopte, priveďte obsah do varu. Keď sa varí, stiahnite teplotu na nižšiu.
  • Varte približne 2 hodiny, potom odoberte veko a varte ďalších 30 minút, kým nebude hovädzie mäso dostatočne jemné na roztrhanie.
  • Mäso vyberte z hrnca a roztrhajte vidličkou na malé kúsky.
  • Omáčku nechajte 10 až 15 minút povariť a necháme ju zhustnúť.
  • Vypnete sporák a necháte omáčku vychladnúť. Dochuťte ju soľou a korením.
  • Zmes v hrnci následne rozmixujete tyčovým mixérom do hladka.
  • Natrhané mäso vhodí späť do omáčky a premiešate.
  • Podávajte s malými tortillami a zeleninou či syrom.
Mexické hovädzie mäso trhané so zeleninou v tortillách.
zdroj: recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.