Korenené, a napriek tomu jemné kuracie mäso s cibuľou a plátkami papriky. Chute sa dokonale spoja v jedno s chrumkavou bagetkou a akoukoľvek zeleninou a syrom navyše.
Ingrediencie
- 1 kg vykostených kuracích pŕs bez kože
- 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na tenké prúžky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na tenké prúžky
- 250 ml kuracieho vývaru
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho mletého korenia
- 1/2 čajovej lyžičky cesnakového prášku
- 3 lyžice steakovej omáčky
- bagety
Postup
- V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok a steakovú omáčku a mäso pomažte zo všetkých strán.
- Do hrnca s nepriľnavým povrchom vyložte na dno plátky cibule a papriky.
- Prilejte kuracie vývar a na zeleninu položte kuracie prsia.
- Hrniec zakryte vekom a na miernom ohni varte po dobu 6 až 7 hodín alebo pri vysokom ohni po dobu 3 až 4 hodín, kým nie je mäso jemné a dopečené.
- Potom opatrne vyberte kura z hrnca a natrhajte za pomoci vidličiek.
- Natrhané mäso vráťte späť do hrnca a zmiešajte s obsahom v hrnci.
- Podávajte v bagete s nastrúhaným syrom, zeleninou aj s akoukoľvek omáčkou.