Burty na pive a cibuli

Burty na pive a cibuli

Špekáčiky a cibuľa sú nielen základnými ingredienciami na prípravu klasických krčmových utopencov. Nie inak je tomu aj v tomto recepte!

Ingrediencie:

  • 4 chrumky alebo pražské párky
  • 1 PL masla
  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 1 PL múky
  • 1 a 1/3 šálky svetlého piva
  • 1 PL cukru
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Burty namočte na 5 minút do horúcej vody.
  2. Vyberte ich z vody a dôkladne osušte.
  3. V panvici rozpustite maslo a olej.
  4. Pridajte na kolieska nakrájanú cibuľu a približne 5 minút ju restujte, kým nezosklovatí.
  5. Pridajte prelisovaný cesnak a restujte ďalšiu minútu.
  6. Pridajte špongie a opečte ich z oboch strán, kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  7. Pridajte múku a opekajte ďalšie 2 minúty.
  8. Prilejte pivo a pridajte aj cukor.
  9. Priveďte do varu a varte približne po dobu 20 minút.

Takto pripravené burty na pive môžete podávať napríklad so zeleninovým šalátom a čerstvým pečivom.

Údenina pripravovaná na pive s cibuľou
zdroj: byandreajanssen.com

Pivo sa samozrejme využíva nielen v kombinácii s údeninami, ale aj mäsom. Načerpajte inšpiráciu z receptov na mäso na pive .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.