Výhodou tohto receptu je to, že máte zároveň pripravený celý pokrm vrátane prílohy.
Ingrediencie:
- 6 burtov či špekáčkov
- 1 žltá cibuľa
- 2 šálky svetlého piva
- 2 šálky vody
- 800 g malých zemiakov
- 2 PL olivového oleja
- ocot
- čerstvá petržlenová vňať
- soľ, korenie
Postup:
- Na panvici rozohrejte jednu polievkovú lyžicu oleja na strednú teplotu.
- Pridajte špekáčiky a opečte ich zo všetkých strán.
- Pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a varte ju do zmäknutia, asi 7 minút.
- Prilejte do panvice pivo, pridajte umyté a na polovicu rozkrojené, osolené a okorenené zemiaky.
- Prilejte dve šálky vody tak, aby boli zemiaky úplne ponorené do tekutiny.
- Priveďte do varu, priklopte pokrievkou a varte, kým zemiaky nezmäknú, približne 20 minút.
- V medziobdobí v mise zmiešajte jednu polievkovú lyžicu oleja, ocot a petržlenovú vňať.
- Preložte do tohto dresingu uvarené zemiaky a dôkladne premiešajte.
- Špekáčiky tiež vyberte z panvice, zvyšnú zmes v panvici priveďte opäť do varu a varte, kým sa nezredukuje asi na jednu šálku, približne 10 minút.
- Vráťte špekáčiky do panvice a prehrejte ich.
Burty na pive a zemiaky položte na servírovací tanier a navrch prelejte omáčkou.