Špekáčiky na pive a zemiakoch

Špekáčiky na pive a zemiakoch

Výhodou tohto receptu je to, že máte zároveň pripravený celý pokrm vrátane prílohy.

Ingrediencie:

  • 6 burtov či špekáčkov
  • 1 žltá cibuľa
  • 2 šálky svetlého piva
  • 2 šálky vody
  • 800 g malých zemiakov
  • 2 PL olivového oleja
  • ocot
  • čerstvá petržlenová vňať
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte jednu polievkovú lyžicu oleja na strednú teplotu.
  2. Pridajte špekáčiky a opečte ich zo všetkých strán.
  3. Pridajte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a varte ju do zmäknutia, asi 7 minút.
  4. Prilejte do panvice pivo, pridajte umyté a na polovicu rozkrojené, osolené a okorenené zemiaky.
  5. Prilejte dve šálky vody tak, aby boli zemiaky úplne ponorené do tekutiny.
  6. Priveďte do varu, priklopte pokrievkou a varte, kým zemiaky nezmäknú, približne 20 minút.
  7. V medziobdobí v mise zmiešajte jednu polievkovú lyžicu oleja, ocot a petržlenovú vňať.
  8. Preložte do tohto dresingu uvarené zemiaky a dôkladne premiešajte.
  9. Špekáčiky tiež vyberte z panvice, zvyšnú zmes v panvici priveďte opäť do varu a varte, kým sa nezredukuje asi na jednu šálku, približne 10 minút.
  10. Vráťte špekáčiky do panvice a prehrejte ich.

Burty na pive a zemiaky položte na servírovací tanier a navrch prelejte omáčkou.

Pokrm zo špekáčikov a zemiakov pripravovaný s pivom
zdroj: buonissimo.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.