Kuracie stehná na paprike

Kuracie stehná na paprike

Kombinácia sladkých farebných paprík sa rozpustí v ústach

Ingrediencie

  • 4 kúsky kuracích stehien
  • olivový olej
  • soľ, korenie
  • 4 farebné papriky, nakrájané na mesiačiky
  • 2 stredne veľké cibule, nakrájané na mesiačiky
  • 2 strúčiky cesnaku, hrubo nasekané
  • pár lyžíc bieleho vína
  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 425 g paradajok, nakrájaných na väčšie kocky
  • 1/2 lyžičky semienok feniklu
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 1/2 sušeného oregana
  • 1/2 lyžička sušenej bazalky

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Kuracie stehná pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Odložte bokom.
  • Na plech rovnomerne rozložte nakrájané papriky, cibuľu a cesnak.
  • Pokvapkajte niekoľkými lyžicami bieleho vína aj olivovým olejom.
  • Rovnomerne rozložte kocky paradajok a posypte soľou a korením.
  • Kuracie stehná vyskladajte navrch.
  • Všetko posypte feniklovými semienkami, paprikou, oreganom a bazalkou.
  • Plech zakryte alobalom a pečte pri teplote 200 ° C po dobu 1 hodiny a 15 minút.
  • Keď je kura upečené, vyberte z rúry a nechajte pár minút odpočívať.
Pečená paprika s kuracími kúskami z jedného plechu.
zdroj: mediterraneanliving.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.