Pečené kuracie stehná so zeleninou

Pečené kuracie stehná so zeleninou

Kuracie stehná s kúskami pečenej zeleniny ako perfektná večera alebo obed pre všetky príležitosti. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 4 kusy kuracích stehien s kožou
  • 1 batáta, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 šálka kukurice
  • 2 väčšie mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 stredne veľká cibuľa, nakrájaná na mesiačiky
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1/4 šálky bieleho vína
  • soľ, korenie
  • sušený tymián
  • hrsť nasekanej petržlenu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a zapekaciu misku či pekáč si vymažte oleje.
  • Kuracie stehná z oboch strán dochuťte soľou, čiernym korením a sušeným tymiánom.
  • V stredne veľkej panvici rozohrejte olivový olej a rozpustite maslo.
  • Kuracie stehná vložte na panvicu a opečte zo všetkých strán, kým nebudú zlaté a trochu prepečené. O zvyšok dopečenia sa postará rúra.
  • Potom kuracie kúsky vyberte z panvice a odložte bokom.
  • Do panvice pridajte cibuľu a nechajte zosklovatieť.
  • Potom pridajte sladké zemiaky a nechajte niekoľko minút povariť, kým trochu nezhnednú.
  • Následne pridajte kukuricu a opekajte ďalšie 3 minúty.
  • Pridajte hŕstku nasekaného petržlenu a všetko poriadne premiešajte. Varte ďalšiu minútu.
  • Prilejte víno a dochuťte štipkou soli a korenia. Opäť premiešajte a nechajte variť ďalšie 3 minúty.
  • Potom zeleninu so všetkým obsahom preložte do pripraveného pekáča, na zeleninu vyskladajte kuracie stehná.
  • Pekáč zaklopte a vložte do rúry. Pečte približne 30 minút, alebo kým sa kura poriadne neupečie. Zemiaky by mali byť mäkké na prepichnutie vidličkou.
  • Po upečení vyberte z rúry a pred podávaním nechajte 10 minút odpočívať.
Pečené kúsky kurčaťa so zeleninou v zapekacej miske.
zdroj: jocooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.