Maslová cesnaková ryža je hviezdou tohto receptu. Spoločne so šťavnatými kuracími stehnami to dohromady zanechá výbornú a nezabudnuteľnú chuť na vašich chuťových pohárikoch. Len do toho!
Ingrediencie
- 5 kúskov kuracích stehien
- 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 lyžice masla
- 270 g nevarenej bielej ryže
- 375 ml kuracieho vývaru
- 315 ml horúcej vody
- 1 lyžička mletej papriky
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- olej
- jemne nasekaná čerstvá petržlen
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Do pekáča nasypte cibuľu, cesnak a do stredu vložte maslo.
- Vložte do rúry a pečte 15 minút. Priebežne kontrolujte a miešajte, keď budú niektoré kúsky cibule už hnedé.
- Medzitým vo vedľajšej miske zmiešajte mletú papriku, sušený tymián, cesnakové korenie, soľ, korenie.
- Zmesou posypte kuracie kúsky, zo všetkých strán ho obaľte.
- Vyberte pekáč z rúry, prisypte ryžu a premiešajte.
- Kurča umiestnite na ryžu a potom prilejte kurací vývar aj vodu.
- Pekáč zakryte alobalom, vložte do rúry a pečte 30 minút.
- Po uplynutí doby odstráňte alobal, kura potrite olejom a pečte ďalších 20 minút, kým sa tekutina nevstrebe.
- Keď je kura upečené a ryža hotová, vyberte pekáč z rúry. Nechajte na pár minút odpočinúť.
- Podávajte ozdobené s petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!