Pikantná a zároveň sladká marináda na kuracom mäse dodá šmrnc vášmu jedlu a chuťovým bunkám. Nechajte sa prekvapiť!
Ingrediencie
- 1-2 čajové lyžičky chilli korenia
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 2 čajové lyžičky sušeného cesnakového korenia
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- štipka čerstvého mletého čierneho korenia
- 1/3 šálky tekutého medu
- 1 lyžica jablčného octu
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 6 – 8 kuracích stehien
- jarná cibuľka, na ozdobu
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vo veľkej panvici na vysokom ohni rozohrejte olej.
- Do panvice s olejom pridajte všetky prísady korenia a riadne zmiešajte, kým sa dôkladne nespoja.
- Kuracie kúsky vložte do panvice a poriadne obaľte v korení s olejom.
- Nechajte opekať, kým kuracie stehná nezhnednú zo všetkých strán.
- Zatiaľ si vo vedľajšej miske zmiešajte med a jablkový ocot, vznikne medová omáčka.
- Panvicu snímte z platničky a pokiaľ nemáte panvicu vhodnú na pečenie v rúre, preložte celý obsah panvice do pekáča. Ak áno, nechajte všetko v panvici.
- Kuracie stehná prelejte medovou omáčkou a poriadne premiešajte.
- Kurča podlejte trochou vody a vložte zaklopené do rúry.
- Pečte po dobu 25 až 30 minút, alebo pokiaľ nie je kura upečené.
- Potom vyberte z rúry a nechajte pár minút odstáť.
- Podávajte posypané kúsky jarnej cibuľky.